Zielona herbata liściasta - korzyści wynikające z picia naparu
Oryginalna herbata zielona pochodzi z Chin. Już w starożytności ceniono ją za niepowtarzalny smak i aromat, a także walory zdrowotne. Pomaga m.in. w zrzuceniu zbędnych kilogramów poprzez przyspieszenie metabolizmu. Ponadto, wykazuje działanie moczopędne, którego efektem jest szybsze oczyszczanie organizmu. Herbata zielona liściasta w zależności od sposobu parzenia może mieć zarówno działanie pobudzające (napar będzie parzony około 3 minut), jak i uspokajające (parzenie powinno trwać około 10 min). Herbata zielona dostępna w naszym sklepie wpływa również na poprawę odporności organizmu, dlatego jest szczególnie zalecana w tzw. okresach przejściowych.
Czerwona herbata - najważniejsze zalety
Kolejną ważną pozycją w tej kategorii jest czerwona herbata Pu-Erh w postaci kapsułek. Ten suplement diety jest przeznaczony m.in. dla osób, które dysponują ograniczoną ilością wolnego czasu lub nie mają możliwości przyrządzenia naparu. Czerwona herbata została wzbogacona o łatwo przyswajalny chrom, dzięki czemu jest jeszcze bardziej wartościowa. Ta herbata jest polecana m.in. diabetykom, ponieważ chrom pomaga utrzymywać stężenie glukozy w krwi na prawidłowym poziomie. Ponadto, bierze udział w metabolizowaniu makroskładników. Czerwona herbata, podobnie jak zielona, również wspomaga odchudzanie, a także pozytywnie wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi. Herbata w formie kapsułek jest idealna dla osób, które nie przepadają za smakiem czerwonej herbaty, a jednocześnie nie chcąc rezygnować z jej spożywania. W każdej kapsułce znajdują się sproszkowane liście.
Skoncentrowana moc natury
Picie herbaty można potraktować jako pewnego rodzaju codzienny rytuał, w którego trakcie cieszymy się delikatnym smakiem i oryginalnym aromatem. To może być jeden z momentów wyciszenia, poukładania myśli i nabrania energii do dalszego działania. Wszystkie nasze herbaty pochodzą ze sprawdzonych miejsc, w których ogromną uwagę zwraca się na wysokie standardy całego procesu produkcyjnego, począwszy od zbiorów, poprzez przetwarzanie, suszenie i paczkowanie.